جوشکاری ورق نازک آلومینیوم

جوشکاری ورق نازک آلومینیوم

ورق آلومینیوم نازک چیست؟

اگر به دنبال یک فلز سبک و نازک هستید پیشنهاد ما ورق آلومینیوم است؛ این نوع فلز در کارگاه های جوشکاری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع مختلف کاربرد های بسیاری دارد. آلومینیوم فراوان ترین فلز در پوسته زمین است اما نمی توان گفت خالص است و از اجزای سنگ های معدنی به دست می آید. یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد این است که آلومینیوم برای جوش خوردن نیاز به حرارت زیر 1200 درجه فارنهایت دارد.

جوشکاری آلومینیوم نیاز به مراقبت، دقت و تجهیزات بیشتری دارد. البته باید بگوییم که ورق های آلومینیوم در کل نازک هستند اما برخی از آنها نسبت به سایرین نازک تر هستند و به آسانی و با چشم هم قابل تشخیص هستند.

با وجود این ضخامت کم دوام و مقاومت ورق آلومینیوم نازک بسیار بالا است و به راحتی میتوان برای مدت طولانی از آنها استفاده کرد. ورق آلومینیوم نازک که یک فلز استاندارد است در امور صنعتی و غیر صنعتی کاربرد دارد. این فلز دارای اشکال و درجات مختلفی است که شما با توجه به نیازتان می توانید نوع متناسب با کار خود را انتخاب کنید. البته لازم است در هنگام تصمیم گیری در انتخاب هریک از انواع این فلز به مواردی توجه کنید؛ مواردی مثل:

  1. شکل پذیری
  2. قابلیت جوشکاری
  3. استحکام و قدرت
  4. ماشینکاری
  5. مقاومت در برابر خوردگی
  6. و…

کاربردهای مهم ورق آلومینیوم نازک کدامند؟

در ساخت و ساز از ورق آلومینیوم نازک استفاده می شود البته لازم به ذکر است که میزان استفاده از آن نسبت به سایر فلزات کمتر است. این نوع ورق میتواند عایق مناسبی باشد و برای ساخت لوازم خانگی می توان روی این نوع فلز حساب کرد. در صنایع خودرو سازی و حمل و نقل از آنها استفاده می شود و یکی دیگر از کاربرد های آن استفاده در صنایع داروسازی است. ورق آلومینیوم نازک در بسته بندی مواد خوراکی نیز کاربرد دارد مانند قوطی نوشیدنی ها.

 

جوشکاری ورق نازک آلومینیوم
جوشکاری ورق نازک آلومینیوم

روش های جوشکاری ورق آلومینیوم نازک

جوشکاری ورق نازک آلومینیوم به دلیل نازک بودن ورقات جز چالشی ترین قسمت های کار است و باید به آن توجه بیشتری شود. زیرا ممکن است تحت حرارت ناشی از جوشکاری دچار سوختگی یا خوردگی شود. در واقع اگر حرارت زیاد از حد باشد ورق دچار سوختگی یا سوراخ می شود و اگر هم کمتر از حد باشد باعث شکنندگی اتصالات می شود. روش های مختلفی برای جوشکاری ورق آلومینیوم نازک وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

  • جوشکاری ورق نازک TGI

این روش یکی از متداول ترین روش ها است که هم برای ورق های ضخیم و هم برای ورق های نازک کاربرد دارد. در ای روش نیاز به یک میله پر کننده جدا دارید که جوشکار باید آن را با آلیاژ نزدیک به قطعه های کار جوش دهد. جوشکاریTGI  برای جوش ورق نازک مناسب است و از می توان به عنوان جوشکاری مداوم و نقطه ای استفاده کرد.

  • جوشکاری ورق نازک MIG

روش گاز بی اثر فلزی یا MIG به ما امکان جوشکاری آلومینیوم را می دهد.در این روش گرمای مورد نیاز برای جوشکاری ورق های نازک را تامین می کند و بهترین گزینه برا آنها است. در این روش از آرگون 100 درصد استفاده می شود تا کیفیت بالا برود.

  • جوشکاری لیزری

با استفاده از روش لیزری می توانید قطعات را بدون نقص و عیب به یکدیگر متصل کنید و یک اتصال تمیز داشته باشید. در این روش سرعت کار شما دوبرابر سایر روش ها می شود برای همین است که این روش محبوبیت زیادی بین تکنسین ها دارد. روش لیزری 80 درصد در مصرف برق صرفه جویی می کند. یکی از مهم ترین ویژگی های این روش این است که احتمال انحراف قطعات حین جوشکاری به حداقل می رسد و دلیلش هم این است که این دستگاه گرمای کمی تولید می کند. پس اگر به دنبال روشی هستید که نتیجه کار شما حرفه ای وتمیز باشد حتما از روش لیزری استفاده کنید.

با توجه به این که کاربرد های ورق آلومینیوم باهم متفاوت است و انوع مختلفی از آن وجود دارد نمی توان گفت بهترین نوع آن کدام است و این بسته به نیاز شما متغیر است. قبل از انتخاب نوع آن با دقت کامل موارد گفته شده را مطالعه کنید و با توجه به اموری که قرار است از آن استفاده کنید تصمیم گیری بفرمایید. اما باید بگویم که برای جوشکاری ورق نازک آلومینیوم،  جوشکاری  TGI و MIG را پیشنهاد می کنیم.

انواع آلومینیوم عبارت اند از

  • فویل آلومینیوم

این نوع آلومینیوم انعطاف پذیر ترین نوع آلومینیوم است؛ دلیل آن هم این است که در همگام تولید آن را به صورت ورق های نازک در می آورند. می توان گفت همه ما با این نوع آلومینیوم تا حدودی آشنا هستیم و اغلب در منازل از آن نیز استفاده می کنیم. این نوع آلومینیوم کار برد های زیادی دارد از جمله استفاده در بسته بندی مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، لوازم خانگی و…

ورق های آلومینیوم تحت فرایند پرس کاری و شکل دهی چرخشی تشکیل می شوند و برای استحکام بیشتر نیاز به آلیاژ دارد؛ برای مثال برای بالا بردن دوام آلومینیوم از آلیاژ هایی مثل: منیزیم، مس و برنز استفاده می شود. مواردی مثل قابلمه ها، دیگ ها وماهی تابه ها ممکن است دارای این نوع آلومینیوم باشد.

پرس کاری عبارت اند از وارد کردن صفحه صاف فلز به صورت سیم پیچ ورق یا ورق صاف به دستگاه پرس کاری یا مهرزنی که در آن توسط ابزار ها و قالب ها تحت فشار قرار گرفته و به شکل نهایی در می آید. شکل دهی چرخشی نیز یکی از روش های شکل دهی فلزات است که قابلیت تولید حجم‌های تو خالی و بدون درز با محور تقارن را دارد.‌‌‌

  • آلومینیوم روکش دار

این نوع شامل روی، سیلیکون، فولاد ضد زنگ و نیکل یا پوشش منیزیم که سبب بالا رفتن مقاومت آن در برابر خوردگی می شود. زیرا آلومینیوم در برابر خوردگی بسیار حساس است و از کار برد های آن می توان به استفاده در صنایع هواپیمایی و مواد غذایی اشاره کرد.

 

سوالات متداول

انعطاف پذیر ترین نوع آلومینیوم کدام است؟

فویل آلومینیوم انعطاف پذیر ترین نوع آلومینیوم است؛ دلیل آن هم این است که در همگام تولید آن را به صورت ورق های نازک در می آورند. می توان گفت همه ما با این نوع آلومینیوم تا حدودی آشنا هستیم و اغلب در منازل از آن نیز استفاده می کنیم. این نوع آلومینیوم کار برد های زیادی دارد از جمله استفاده در بسته بندی مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، لوازم خانگی و...

بهترین روش جوشکاری آلومینیوم کدام است؟

روش لیزری می توانید قطعات را بدون نقص و عیب به یکدیگر متصل کنید و یک اتصال تمیز داشته باشید. در این روش سرعت کار شما دوبرابر سایر روش ها می شود برای همین است که این روش محبوبیت زیادی بین تکنسین ها دارد. روش لیزری 80 درصد در مصرف برق صرفه جویی می کند. یکی از مهم ترین ویژگی های این روش این است که احتمال انحراف قطعات حین جوشکاری به حداقل می رسد و دلیلش هم این است که این دستگاه گرمای کمی تولید می کند. پس اگر به دنبال روشی هستید که نتیجه کار شما حرفه ای وتمیز باشد حتما از روش لیزری استفاده کنید.

از کدام روش جوشکاری آلومینوم می توانیم برای ورق های ضخیم و نازک استفاده کرد؟

روش جوشکاری TGI یکی از متداول ترین روش ها است که هم برای ورق های ضخیم و هم برای ورق های نازک کاربرد دارد. در ای روش نیاز به یک میله پر کننده جدا دارید که جوشکار باید آن را با آلیاژ نزدیک به قطعه های کار جوش دهد.

بهترین نوع جوشکاری برای ورق نازک آلومینیوم کدام است؟

جوشکاری TGI و MIG برای ورق نازک آلومینیومی پیشنهاد می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

عناوین اصلی مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب